Tuesday, 26 April 2011

Beauty Tips and Secrets..

Assalamuaalikum...
heheh...
Lame tak bagi tips kecantikan
Ari ni nak bagi some tips untuk kecantikan ..
more on produts that i have used recently...


1. produk pertama,,, pore pack,, biore...fungsi dia untuk menuci liang-lian roma yang tersumbat dengon kotoran... cara pemakaiannya mudah... cume cabut plastik yang melekati pore pack tu.. then pastikan kulit sekitar hidung lembap.. then pakai selama 10 hingga 15 minit.. then cabut lah.,.. jangan pakai lama-lama..
tips: tanggalkan pore pack perlahan-lahan... jangan kasar..

hasilnya: kulit sekitar hidung akan lebih lembut dan terasa bersih..
p/s no 2.. gambar aku pakai pore pack.. setakat ni baru try yang biore je.. blom try yang len..

2. Supplemen tambahan.. hanya untuk permpuan sahaja... lelaki tak payah ngade nak makan...
Epo ney sgt baik untuk membantu mengurangkan gejala PMS dan baik untuk kecantikan kulit.. makan 2 biji sehari..
kesannya: kulit lebih lembap dan tak kering.. once bile korang on dat bad days.. korang takkan kne PMS sampai tak leh nak bangun dari katil.. kulit pon berseri la.. ceh... aku gne brands 21st century sebab tak mahal sangat,.. affordable...  antara brands yang len adalah blackmores,, sevenseas adn kordel...


3. Ney cam gabak je beso.. Ni adalah extra virgin olive oil... orang gune untuk masakan.. especially western.. tapi aku gune untuk kulit and rambut.,.. Aku gne brand colavita sebab dy bagus!  sapukan kat kulit korang and rambut.. kesannya kulit akan lebih lembut dan kalau ade parut,, parut akan cepat hilang..
untuk rambut pula,, sapukan rambut dari hujung akar hingga hujung rambut.. rambut akan lebih lembut dan berkilat... takkan ade masalh rambut mengerbang and so on.. maybe bau dy tak wangi sebab nie virgin olive oil yang belum diproses ataupun letak pewangi...kalo abah aku,,abah akan makan olive oil nie satu sudu besar.. bagus untuk kesihatan.. aku tak sanggup nak telan.so just gune untuk luaran...hehheeh..

p/s ney adalah antara produk yang aku gune.. untuk kesihatan luaran dan dalaman.. hu.. kecik2 da pandai kan nak melawa.. huhu..tapi memang kne mule dari awal tau... sebab takkan nak tunggu kulit da bekedut dan kendur baru nak gune produk untuk memulihkan masalah korang.. Mencegah lebih baik daripada mengubati.,.. ok so,,leyh try!! selamat mencuba! 

No comments:

Post a Comment