Thursday, 28 August 2014

REVIEW WEDDING PLANNER DAN KATERING LENGKAP DAN TERMURAH: EZZAQ WEDDING PLANNER

 

we are officially husband and wife on 8 august 2014
ASSALAMUAALIKUM..

First of all this entry was intended to be a review on the services i used for my wedding day. this will be focused more on the Reception Day which was held on 9 August 2014

i will first brief on how everything started and how both me and husband plan for our big day.
I have make up my mind to get marry in early age which is 21 and i am still studying in UM. hence, i dont have income and i really need to cut our budget for this wedding.. berharap hanya daripada family dan suami.. tapi macam mana pun our wedding need to be memorable not only for us, for my family, relatives, friends and the guest who came to our wedding..

jadi bermulanya kami jumpa wedding planner ni adalah melalui google.com.my sajaa. hehehe.. sya search through out google utk buat research pasal catering yang lengkap dengan makanan. pelamin dan persiapan dewan.. sebab sya buat majlis di apartment rumah sya duduk. 

akhirnya setelah 3 minggu google dan pergi berjumpa dengan 3 jenis caterer kami berdua dengan izin umi dan abah bersetuju untuk booking dengan abang ezzaq ewhich is the owner of this services. bayar deposit and proceed dengan hal hal lain seperti makanan, baju, pelamin dan persiapan dewan.

contacts Ezzaq Wedding Planner:
Instagram: instagram.com/pelaminbudget
whatsapp: 017-6262012
my imaginary wedding dais become reality.

pelamin yang dibuat oleh Ezzaq wedding planner yang betul-betul mengikut imaginasi sya.

persiapan dalam dewan

my walways and red carpet

table for 10. meja makan beradab


the feedback from the guest about the food was great!

once in a lifetime berjalan atas red carpet on our big day

pengapit in lilac purple
the best of all, Ezzaq Wedding Planner ni lengkap dan murah. antara pakej yang sya ambil adalah:

makanan for 1000 pax
meja beradab
pelamin
kerusi dan meja serta table top
walk ways dan red carpet plus pintu gerbang
DJ dan PA system
baju sepasang dan aksesori
makeup
pelayan

all of these cost me less that 13k.. sya perlukan cut cost and masa untuk handle my big day sebab sya busy dengan study.. sya settlekan everyhting awal sem supaya pertengahan and hujung sem sya tal  payah nak fikir or uruskan lagi sebab busy dengan study. ahahah.. Alhamdulillah kiranya ini lah pakej terlengkap dan termurah yang kami dapat berkat daripada pertolongan Allah temukan kami dengan abang ezzaq dan mak siti.

alhamdulillah berurusan dengan abang ezzaq dan mak siti teramat lah mudah. dari urusan pilih baju, test makanan. dan design pelamin. yang bagusnya, mereka bagi test makanan sewaktu majlis yang lain dijalankan. jadi apa yang perlu ditukar atau ditambah terus bercakap dengan mereka. mudah urusan, cepat dan pantas. mengenai pelamin pulak mengikut design dan citarasa sya.. sebab sya nak pelamin putih so this is it..

pasal baju, sebab sya jenis tak choosy jadi sya ambil yang sedia ada. but tell you the dress i wore is surprisingly awesome after mak siti done the alteration. she even provide me the accessories to used for my solemnization.  alhamdulillah for everything yang dah mak siti dan abang ezzaq lakukan. both of them and the team did a very great and awesome jobs.. 

hal hal lain?
 alhamdulillah dapat sewa dewan dengan harga rm50 per day. boleh rujuk di laman web bahagain perumahan hartanah, jabatan perdana menteri untuk urusan booking dewan.

make up pula dah include dalam pakej. tapi boleh juga contact the make up artist kak ayu. hasil kerja kak ayu was awesome, ramai puji make up sya. bila kak ayu make up tak rasa tebal and mengikut my preference jugak. just tunjuk je contoh make up yang kita nak.. thanks sgt kak ayu!!

facebook; Ayu's De Touch
instagaram: ayuamiruddn



gambar after make up.. waktu tgh make up mmg takde gambar sbb sya tak nak. hehe

close up gambar make up



untuk photographer sya mintak tolong kawan sama belajar dekat law fac, faridzul.. farid memang buat photographer and video jugak..he is creative and nice, mudah berurusan

hand bouquet pulak my sister yang sponsored.

wedding cake di sposnsor oleh my best friends, sab, shee diba and nana


bridal henna pulak sya pergi dekat Mirthana Beauty Parlour, Dengkil. dibuat di saloon kecantikan, the ownwer memamng belaja dekat India untuk buat henna ni.. 

finally we would like to express our gratitude and thankful to everyone that help us through out the process of making my big day become reality. i am sorry if i miss out anyone in my thank you notes or even miss out invitation.both of us were truly sorry.

p/s this is truly my honest and humble reviews. segala kekurangan daripada diri sya dan yang baik semua dari Allah..