Tuesday, 10 May 2011

Apabila air mataku tumpah~~

Assalamuaalikum..

lame gile tak update blog...sangat-sangat lame oke! busy sangat last week dengan kenduri hakimi.. sume nya accomplish really well...

minggu lepas amat gembira... tapi hari nie sangat sedih... my lovely cat aready gone..Boolat yang merupakan kucing kesayangan family saya mati tgh hari tadi... sangat-sangat sedih.. saye menangis...sangat-sangat menangis.. saye dah sangat lame tak menangis.. sy sedih sesangat... sebab boolat tu kucing yg amat baik dan sangat istimewa.. sedih..

   sebab bukan senang nak dapat boolat ni.. kitorg dapat dari kawan umi.. umi sayang sangat-sangat kat boolat... sebab boolat ni sangat special and sayang kat umi.. evrynite before umi tido..bulat akan naik atas katil and cium umi... pagi-pagi bile umi and abah suroh boolat kejut kitorg sume bangun subuh.. baikkan.. boolat suke ikut umi ke mane2 sahaja..  dia akan tnggu umi abis solat..duduk kat umi..

   bulat kucing yang sangat-sangat mudah dijaga.. dia makan makanan kucing saje.. tak kan usik sket pon lauk2 kat atas meja.. tak kesah langsung.. senang kan? bulat bagus.. tiap hari dia akan tnguu umi balik dari sekolah..tunggu depan pintu umah...

       saye sdey sangat..menagis giler2 tgok keadaan bulat waktu dy nak mati... kecian sangat.. saye ngan kak jie nangis sambil bagi minum air zam zam n air kelapa..sebab bulat maybe kena sengat.. saye pon tak tau laa... saye terhutang nyawa dengan bulat.. huhuh... bukan senang air mata saye nak menitik..tapi tadi air mata jatuh macam air jee.. saye sedih..rase kehilangan..lepas ni dah tak de da kucing untuk saye kacau and main kejar-kejar... x de da kucing yang kejut saye bangun tidor...

     yang penting umi mesti amat merasai kehilangan bulat...sebab bulat amat2 rapat dengan umi..sampai satu tahap saye pernah jeles ngan bulat sebab umi sangat2 sayang bulat..uhuhu.... saye sedih..sangat sedih...

kitorg ade banyak sangat gambar bulat..even profile laptop pon gambar bulat..:(


itu saje..tata..

2 comments:

  1. Rashid here..

    gosh, your story same like zamirs' story. tapi kucing dia kene langgar..

    sabarlah sya.. yang patah tumbuh, yang hilang berganti..

    anyway, sad story. :(

    ReplyDelete
  2. kakak sabar eh....aunty pun suka dgn bulat..baru nk kenal dia dah tak da....

    ReplyDelete